Dags för det första av tre möten den här säsongen på Bergsjövallen. För motståndet stod Bergsjön SK(fd.Somalia SK).

Vi ställde upp med följande elva: Dino - Rinman, Omar, Hadd, Visar - Danny, Tim, Hoang - Tuan, Agge, Ferry
Ersättare: Tommy, Robin, Eric, Komal, Greg

FÖRSTA HALVLEK
Matchen börjar i ett högt tempo, främst pga att Bergsjön springer mycket och lirar bollen framåt i stort sett hela tiden. Vi gör samma sak. Dock så är detta ett spel som passar Bergsjön bättre. Dom rinner igenom några gånger, och med lite bättre skärpa så hade dom kunnat ta ledningen med en boll eller två. Vår bästa möjlighet är väl egentligen när Tuan fälls brutalt utanför straffområdet, eller innanför, svårt att avgöra. Det blir som bäst lite halvchanser, där Agge har den bästa möjligheten. Agges enorma slit öppnar upp för en del lägen, men tyvärr så är vi inte tillräckligt hungriga. Vi gör ett byte efter ca 25-30 min, då Hoang går ut och ersätts av Robin. Tuan går ner på mitten. Bergsjöspelare går av på mitten. Så låter det i alla fall varje gång det blir en närkamp. Domaren faller tyvärr för detta och blåser oftast frispark trots regelrätta satsningar.
Hadd möter en 30 kg lättare spelare och Bergsjön får frispark. Dom slår ett inlägg som Danny(som enligt domarens rapport heter Mohamed Hassan Mohamed) snyggt nickar in i krysset bakom en chanslös Dino, 1-0! Domaren blåser av första halvlek en minut senare. Psykologiskt jobbigt.

ANDRA HALVLEK
Visar går ut i paus, Tommy kommer in. Vi får en kanonstart på andra halvlek, då vi kontrar snabbt i djupet. Agge kommer igenom och spelar osjälviskt till Robin "Foppaglasshow" Forsberg som inte gör något misstag, 1-1! Skön start och det känns som att vi börjar hitta mer rätt defensivt nu. Bergsjön skapar fortfarande en del halvchanser, men det blir sällan så farligt. Istället så är det nu vi som skapar dom farligaste möjligheterna, främst genom Agge, som inte sätter dom på mål. Ferry har också ett par avslut. Domaren tar ett par konstiga beslut och Balkanligan på sidan Balaj och Kocan skriker och gormar och domaren ger sig ut mot sidan och varnar nr 3 medans nr 69 klarar sig.
Våran trognaste supporter Tobbe Bui, som snart är i träning, får nackspärr av matchen och att kolla livescore. Hadd får en varning när målvakten springer in i honom. Tim satsar hårt på mitten och blir varnad, efter att några minuter innan fått en eftersläng. Hoang byts in igen, nu mot Ferry. Vi får en frispark i höjd med straffområdet och Danny slår in den. Tim nickar ner bollen bakåt och Forsberg gör mål! Men domaren dömer offside! Mama mia...Omar accepterar inte detta och blir varnad.
Forsberg kommer runt på kanten och passar mot Agge som tyvärr inte får kontroll på bollen. Han byts ut mot Eric. Med några minuter kvar så får Robin kramp och måste gå ut, dags för Agge igen.
Matchen fortsätter att bölja fram och tillbaka utan ordnat spel och till slut så blåser domaren av, Senad lägger en arg tweet och vi beger oss iväg mot omklädningsrummet.

MINDRE BRA GREJER
- Passningsspelet. Vi gjorde knappt några försök att rulla boll.
- Känns tråkigt att säga det, men domarnivån var inte bra. Inte alls.
- Lite väl mycket fokus på bollens färgskala.

BRA GREJER
- Inställningen. Vi kämpar och sliter i 90 min. Det kunde och borde kanske, med tanke på det felaktigt bortdömda målet, ha räckt till 3 p. Men vi lyckas komma tillbaka från ännu ett underläge. Väldigt starkt av dom som orkade lira 90 med tanke på hur högt tempo det var, och så mycket som Bergsjön sprang.
- Ytterbackarna. Visar gör det bra och Tommy stänger sin kant fullständigt i andra. Rinman är Rinman.
- Hur mycket orkar Agge och Tim löpa?
- Dino gör en väldigt solid insats.
- Bra stämning och peppning från ersättarna, viktigt för laget.

Dino Fazic 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng